Sałatka z ravioli.

choco

Member
Wrz 17, 2004
1,166
1
0
10 dag suchych ravioli z serem
3 cienkie plasterki wędzonego boczku
ok. 10-15 pomidorków koktajlowych
świeża bazylia
łyżka startego parmezanu
2-3 łyżki oleju
łyżeczka soku z cytryny
ząbek czosnku
sól


Ravioli ugotować w osolonej wodzie (ok. 11-12 minut). Ostudzić.
Boczek pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, osączyć z tłuszczu i ostudzić.
Wymieszać ravioli z boczkiem i pokrojonymi na połówki lub ćwiartki pomidorkami. Dodać porwaną na małe kawałeczki bazylię. Lekko posolić.
Olej wymieszać z sokiem z cytryny i wyciśniętym ząbkiem czosnku.
Polać sałatkę, wymieszać i posypać parmezanem.