1 bagietka
Na farsz: 10 dag masła, 1 serek Almette z ziołami (150 g), 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki musztardy francuskiej (tej z ziarenkami gorczycy), 2 jajka na twardo, 1 ogórek konserwowy, 1 małe opakowanie zielonych oliwek bez pestek, kilka sztuk pieczarek marynowanych, 10 dag gotowanej (chudej) szynki w kawałku, sól, pieprz, chili
Bagietkę trzeba wydrążyć, podobnie jak się to robi na hot-dogi.
Teraz nadzienie: wymieszać z miękkim masłem serek, musztardę, majonez, dodać pokrojone na kosteczkę: jajka, ogórek, pieczarki, szynkę. Dodać przekrojone na pół oliwki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą chili.
Wkładać masę do bagietki łyżką, starannie dociskając. Ważne żeby nie było przerw w nadzieniu. Owinąć bagietkę w folię aluminiową, włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Po tym czasie pokroić ostrym nożem w dość grube kromki, ułożyć na paterach
Na farsz: 10 dag masła, 1 serek Almette z ziołami (150 g), 1 łyżka majonezu, 2 łyżeczki musztardy francuskiej (tej z ziarenkami gorczycy), 2 jajka na twardo, 1 ogórek konserwowy, 1 małe opakowanie zielonych oliwek bez pestek, kilka sztuk pieczarek marynowanych, 10 dag gotowanej (chudej) szynki w kawałku, sól, pieprz, chili
Bagietkę trzeba wydrążyć, podobnie jak się to robi na hot-dogi.
Teraz nadzienie: wymieszać z miękkim masłem serek, musztardę, majonez, dodać pokrojone na kosteczkę: jajka, ogórek, pieczarki, szynkę. Dodać przekrojone na pół oliwki, doprawić solą, pieprzem i szczyptą chili.
Wkładać masę do bagietki łyżką, starannie dociskając. Ważne żeby nie było przerw w nadzieniu. Owinąć bagietkę w folię aluminiową, włożyć na 3-4 godziny do lodówki. Po tym czasie pokroić ostrym nożem w dość grube kromki, ułożyć na paterach