Bułki kminkowe
25 dag pszennej mąki razowej
1/2 torebki proszku do pieczenia
7 dag żółtego sera
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1/4 łyżeczki kminki
1 łyżeczka soli
1/4 l piwa pszenicznego (weissbier)
1 łyżka mleka
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, startym serem, ziołami, kminkiem i solą. Wlej piwo i zagniataj, az powstanie gładkie ciasto. Ulep z niego wałek i pokrój na 5-6 kawałków, z każdego uformuj bulkę i natnij ją na krzyż. Posmaruj mlekiem, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wsuń do zimnego piekarnika. ustaw temp. na 180, piecz około 35 minut.
Przepis pochodzi z któregoś dodatku do Gazety Wyborczej
25 dag pszennej mąki razowej
1/2 torebki proszku do pieczenia
7 dag żółtego sera
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1/4 łyżeczki kminki
1 łyżeczka soli
1/4 l piwa pszenicznego (weissbier)
1 łyżka mleka
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, startym serem, ziołami, kminkiem i solą. Wlej piwo i zagniataj, az powstanie gładkie ciasto. Ulep z niego wałek i pokrój na 5-6 kawałków, z każdego uformuj bulkę i natnij ją na krzyż. Posmaruj mlekiem, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wsuń do zimnego piekarnika. ustaw temp. na 180, piecz około 35 minut.
Przepis pochodzi z któregoś dodatku do Gazety Wyborczej